Blog

 

 

 

 

Echipamentul individual de protecție (EIP) este îmbrăcămintea sau echipamentul conceput pentru a proteja lucrătorii împotriva unuia sau mai multor riscuri care le-ar putea pune în pericol securitatea şi sănătatea atunci când se află la locul de muncă. Echipamentul individual de protecție ar trebui considerat doar ca o ultimă linie de apărare între un pericol și lucrător.

Instruirea înseamnă a ajuta oamenii să învețe cum să facă ceva, să le spui oamenilor ce ar trebui sau (adesea la fel de important) ce nu ar trebui să facă, sau pur și simplu să le ofere informații. Instruirea nu se referă doar la cursuri formale „la clasă” și la obținerea de certificate  de formare profesională.

Indiferent de mărimea unei companii, lucrătorii din toate domeniile de activitate se confruntă cu pericole la locul de muncă ce le pot pune în pericol sănătatea și securitatea.

Indicatoarele de securitate pot fi găsite aproape peste tot, de la instituţii publice, școli, spitale până la birouri, centre comerciale, depozite, hoteluri și șantiere. Scopul lor este acela de a transmite un mesaj clar, fără ambiguitate, care poate fi ușor înțeles de toată lumea, chiar și atunci când limba română nu este limba maternă. Acest lucru este posibil prin utilizarea unor simboluri ușor de recunoscut, cum ar fi interzicerea fumatului, direcţia de urmat în cazul evacuării, pericolul electric etc.