Blog

 

 

 

 

Legea 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă responsabilizează angajatorii să implementeze măsuri pentru reducerea la minimum a riscurilor de accidentare și îmbolnăvire ce decurg din activitățile desfășurate. Companiile trebuie să se asigure că toate măsurile rezonabile de prevenire sunt luate

Motivele pentru care o politică de protecţia muncii este importantă


Indiferent de tipul de afacere pe care îl conduci siguranța angajaților și clienților tăi nu poate fi niciodată neglijată. Cei care nu au definit și aplicat o politică robustă de securitate și sănătate a muncii se pot găsi la un moment dat, în situații care ar fi putut fi evitate, fie că sunt urmărirea penală, amenzi sau daune de imagine.

Instruire protectia muncii Bucuresti

Una dintre cele mai importante etape în managementul activității de protecția muncii în orice organizație o constituie instruirea de securitate și sănătate în muncă - protecția muncii a salariaților. Organizarea cât mai eficientă a întregii activități presupune să parcurgeți inclusiv câteva etape definitorii pentru eficiența instruirii de protecția muncii:

Instruirea înseamnă a ajuta oamenii să învețe cum să facă ceva, să le spui oamenilor ce ar trebui sau (adesea la fel de important) ce nu ar trebui să facă, sau pur și simplu să le ofere informații. Instruirea nu se referă doar la cursuri formale „la clasă” și la obținerea de certificate  de formare profesională.

Indiferent de mărimea unei companii, lucrătorii din toate domeniile de activitate se confruntă cu pericole la locul de muncă ce le pot pune în pericol sănătatea și securitatea.

Echipamentul individual de protecție (EIP) este îmbrăcămintea sau echipamentul conceput pentru a proteja lucrătorii împotriva unuia sau mai multor riscuri care le-ar putea pune în pericol securitatea şi sănătatea atunci când se află la locul de muncă. Echipamentul individual de protecție ar trebui considerat doar ca o ultimă linie de apărare între un pericol și lucrător.

Indicatoarele de securitate pot fi găsite aproape peste tot, de la instituţii publice, școli, spitale până la birouri, centre comerciale, depozite, hoteluri și șantiere. Scopul lor este acela de a transmite un mesaj clar, fără ambiguitate, care poate fi ușor înțeles de toată lumea, chiar și atunci când limba română nu este limba maternă. Acest lucru este posibil prin utilizarea unor simboluri ușor de recunoscut, cum ar fi interzicerea fumatului, direcţia de urmat în cazul evacuării, pericolul electric etc.